Bilder från imorse

Tog dessa bilder innan sju imorse, helt underbart att det är ljust då! Och nu är klockan snart fem på kvällen och det har inte börjat skymma än. 

Tänkte även på att solen lyste in i lagårn imorse, det har den inte gjort på länge. Kändes som att kossorna vart lika glad av solen som jag, haha! Nu har jag druckit kaffe och fikat lite så nu ska jag pallra mig ut och börja med kvällspasset. Ha en bra söndagkväll! 
 
 
Foto - Natur | | En kommentar

Nedläggning av byskolor i Lycksele kommun

Hej på er. Det har inte varit en glädjens dag idag om man säger så. Det har beslutats att alla fyra byaskolor som finns kvar inom Lycksele kommun ska läggas ned. Jag är så fruktansvärt upprörd, bor själv i en by och har själv gått på Umgransele skola och det är jag så glad över att jag har fått göra. Det är speciellt att gå i en byskola man kommer varandra så nära eftersom man inte är så många och man får en otrolig gemenskap. 

Det här ska ju dock gå igenom fullmäktige innan det är klart så det är bara att kriga på! Föräldrarna i byarna lägger ned otroligt mycket jobb och kämpar verkligen för att de ska få vara kvar. Om det här går igenom så kommer ingenting att bli sig likt. Det är så fruktansvärt tråkigt! Jag förstår inte hur de tänker, om de ens tänker, man börjar ju fundera. 
 
Kan även avslöja att talet jag ska hålla på svenskan imorgon kommer att handla om just detta. Det här är något jag brinner för så då var det en självklarhet för mig att mitt argumenterande tal ska handla om detta. 

Jag är fruktansvärt besviken på de som har tagit det här beslutet. De gör ett otroligt stort misstag. 


Allmänt | Lycksele, Nedläggning, av, byskolor, kommun | | En kommentar

8 dagar till sportlov

Hej! Nu är jag äntligen klar med mitt tal som jag ska hålla på svenskan på fredag. Det är alltid lika skönt när man är klar med något skolarbete, vilken lättnad! Dock så måste jag ju genomföra det innan det kommer att kännas riktigt bra, haha, men jag tror nog att det kommer att gå bra. Vi tränar väldigt mycket på att prata inför folk på utbildningen jag går. Förut tyckte jag att det var jättejobbigt att hålla tal/göra redovisningar. Men övning ger färdighet! 

För övrigt så räknar jag ner dagarna till sportlov, det är verkligen en vecka jag ser framemot. 8 dagar är det nu! 


Foto - Natur | | 3 kommentarer